L’Ajuntament impulsa el programa “Fes de casa teva un jardí” de tallers de jardineria i ornamentació als jardins i parcs de la ciutat.

Aquesta iniciativa fomenta els coneixements de jardineria amb sessions divulgatives a càrrec d’especialistes als espais verds de la ciutat per incentivar l’estima i la cura pel verd a les llars.

L’Àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), posa en marxa el proper diumenge 14 de novembre un programa de tallers de jardineria i ornamentació als jardins i parcs de la ciutat, que permetran als participants adquirir coneixements tècnics i pràctics. Les sessions, que tindran lloc el primer diumenge de mes fins al juny de 2011, adeqüen la temàtica i tipus de planta a l’època de l’any, i se celebren en jardins i parcs rellevants de la ciutat, com ara els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer o el Roserar del Parc de Cervantes. L’objectiu d’aquest programa és potenciar l’estima pel verd de la ciutat, tot fomentant el coneixement de les espècies que singularitzen els jardins i parcs barcelonins, alhora que es divulguen coneixements bàsics en jardineria, que després es poden aplicar per tenir cura de les plantes de les llars. Fes de casa teva un jardí permet convertir els espais verds en aules d’excepció per aprendre sobre bulboses, rosers o productes d’horta, entre d’altres. Tots els tallers del programa Fes de casa teva un jardí són a càrrec de tècnics i monitors especialitzats en jardineria, art floral o cultiu d’horta i inclouen, a més de continguts teòrics i pràctics, espais per compartir experiències, impressions i dubtes. Tots els participants als tallers disposaran de material didàctic de cada jornada a la web www.bcn.cat/mediambient. La durada aproximada de cada taller és de 45 minuts. Cada diumenge se celebraran quatre sessions amb un aforament de 40 persones per sessió, pel que es recomana reservar plaça a través del Centre de Formació del Laberint, l’escola de formació contínua en jardineria i paisatge adscrita a l’Àrea de Medi Ambient, contactant al telèfon 93 256 56 01 o a través de l’adreça electrònica formacio.laberint@bcn.cat.


Programa dels tallers: LES BULBOSES Narcisos, tulipes o jacints estan adormits, reposant i preparant-se per florir a la primavera. Per això ara és el moment de plantar-ne. Diumenge 14 de novembre, d’11 a 14 h, als Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, (accés pel carrer dels Tarongers). Transport públic: Bus 50 i funicular de Montjuïc ORNAMENTS NADALENCS Donar un toc nadalenc a casa amb fulles, branques o flors és el que us animem a fer en aquesta trobada. Diumenge 5 de desembre, d’11 a 14 h, als Jardins de Sant Joan de Déu, (carrer de Deu i Mata). Transport públic: Bus 6, 7, 33, 34, 63, 67, 68, L61 i T1,T2, T3 ROSERS Aprendreu a fer esqueixos i a saber què cal fer per gaudir d’una floració espectacular. Diumenge 6 de febrer, d’11 a 14 h, al Roserar del Parc de Cervantes, (av. Diagonal, 708-716). Transport públic: Bus 7, 33, 54, 60, 74, 75, 113, L 3, T 1, T 2, T 3. HORT DOMÈSTIC Els tomàquets o les albergínies també es poden cultivar en un test. En aquest taller aprendreu de quina manera poden compartir espai al balcó o a la terrassa de casa amb les plantes de flor. Diumenge 6 de març, d’11 a 14 h, al Parc del Clot, (carrer dels Escultors Claperós, 36). Transport públic: Bus 56, 60, 62, 192, L 1, L 2, T 5, R1, R2 CULTIU EN TEST Si voleu saber com omplir de plantes i flors el balcó, la terrassa o el pati, veniu a descobrir tots els secrets que el cultiu en test amaga. Diumenge, 3 d’abril, d’11 a 14 h, al Parc de les Aigües del Guinardó, (plaça d’Alfons X el Savi). Transport públic: Bus 10, 31, 32, 39, 55, 74, 92, 114, L 4 BONES PRÀCTIQUES JARDINERES Si fem rimar jardineria amb ecologia treballarem a favor de la natura i ella ens recompensarà entrant a casa amb tot el seu esplendor. Diumenge 1 de maig, d’11 a 14 h, al Parc de la Barceloneta, (passeig Marítim de la Barceloneta). Transport públic: Bus 36, 45, 57, 59, 157, L 4 REPRODUCCIÓ PER ESQUEIX Descobrireu una manera ràpida, senzilla i econòmica de reproduir les plantes que més ens agraden i aprendreu com fer-ho perquè sigui un èxit. Diumenge 5 de juny, d’11 a 14 h, al Parc de l’Espanya Industrial, (carrer Muntades). Transport públic: Bus 30, 32, 44, 56, 57, 78, 109, 115, 157, L 1, L 5, R 1, R 2, R 3, R 4, R 10.